Власна міні-пекарня – з чого почати?

Хліб – незмінний продукт на нашому столі уже не одну сотню років. І якими б не були всі інші страви, без хліба не обходиться ніколи. Тож коли постає питання, який із продуктів користується найбільшим попитом, відповідь напрошується сам – це справді хліб. А раз так, шукати клієнтів вам не доведеться, просто почніть свою справу, а все інше прийде до вас без додаткових на те затрат і зусиль.

Найкращим місцем для вашої міні-пекарні стане спальний район вашого міста. Ймовірно, що місце виготовлення хліба і буде місцем його продажу – без зайвих транспортних витрат на доставку. Та перш ніж обирати, який саме хліб ви хочете пекти, пам’ятайте, що він не повинен бути «соціальним», інакше ви не витримаєте конкуренції великих заводів. Ваші вироби повинні бути кращими, аніж усі інші, щоб клієнти надавали перевагу саме вашій випічці.

Асортимент виробів, за які можна братися, дуже широкий. Можна випікати традиційні сорти хліба, а можна зробити акцент на солодкій випічці і булочках. Та в будь якому разі рецептура виготовлення повинна бути сертифікованою! Що вивчити всі тонкощі справи і зрозуміти її «зсередини», було б добре самому попрацювати у якогось підприємці підсобним працівником, щоб не наштовхнутися на неочікувані проблеми на своїй пекарні. А бо знайти справді відповідального і досвідченого пекаря, який би вберіг вас від зайвих клопотів.

У санітарної служби існують чіткі вимоги до приміщення цеху, за їх нормами, його площа не може бути меншою, аніж 250 м2. У ньому обов’язково повинна бути спеціальна вентиляція, а також 2 різних склади – один – для зберігання усіх складових майбутніх виробів (мука, яйця і т.п.), а інший – вже для готової продукції. Кімната відпочинку і кабінет для документації, не рахуючи туалетної кімнати з умивальником. Зорієнтувати вас у тому, якою може бути орендна плата такого приміщення – практично неможливо, бо вона аж занадто відрізняється у різних регіонах.

Щодо обладнання, яке вам буде потрібне, то його вибір залежатиме в першу чергу від того, що ви плануєте випікати. Найперше, вам потрібна буде машина для замісу тіста і спеціальна піч. Які саме обрати, з широкого асортименту ринку, вам краще підкаже фахівець-маркетолог, бо іноді не варто обирати дорогі речі із не завжди потрібними додатковими опціями. Разом з тим, є принципові речі, на яких заощаджувати не можна. Для прикладу, найдешевший комплект закордонного обладнання для 500 кг. хлібної продукції обійдеться у 60 тисяч доларів, а ціна автоматизованого обладнання – від 100 тисяч і більше. А от заощадити можна, придбавши вітчизняні контейнери, стійки і т.п.

У штаті працівників майбутньої пекарні повинен бути пекар, технічний персонал, вантажник, бухгалтер. Це питання вкрай важливе, бо від сумлінності вашого персоналу може залежати доля вашого бізнесу. Навіть саме краще обладнання не в змозі компенсувати людську халатність. Якщо ви впораєтеся з цим завданням на відмінно, ця справа зможе вам приносити і задоволення і дохід одночасно.

Читати також:

Заробляємо на продажі попкорну

Заробляємо на продажі попкорну

Бізнес на попкорні – дуже високоприбутковий! Що значить «дуже»? Це значить, що його рентабельність складає 700%!!! Неймовірно? Аж ніяк і ми розкажемо вам, чому це можливо. Цей вид продукту...

Виготовлення напівфабрикатів – прибуткова справа!

Виготовлення напівфабрикатів – прибуткова справа!

Якщо ви домогосподарка із купую вільного часу і любите готувати, то чому б не спробувати на цьому заробити? Ми пропонуємо вам зайнятися виготовленням напівфабрикатів із тіста – пельменів,...